Hírek

Pályázati lehetőség: Napelem pályázat 2021.12.06-tól

Cégünk részt vesz a “Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázatban regisztrált kivitelezőként. 

Miben tudunk mi segíteni?

  • Napelemes rendszer, nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés
  • Segítünk az igényelhető támogatás előzetes kalkulációjában, végigvezetjük Önt a pályázati folyamaton
  • Regisztrált kivitelezőként , több éves tapasztalattal állunk rendelkezésükre

A további információkat ide kattintva megtalálja, valamint az előzetes Kapcsolati űrlapot is ki tudja tölteni.

Pályázzunk együtt a Napelemre!

Gree Comfort X12 közlemény + meghosszabbított 10 év jótállás

A Comfort X 12 frissített változatának kültéri egységeit a jobb energiahatékonyság, kisebb méret és a -25°C külső hőmérsékletig történő fűtési funkció jellemzi, míg a beltéri egységben, motorral állítható a kifújt levegő vízszintes és függőleges áramlási iránya (3D légterelés).

Partneri bejelentések alapján értesültünk arról, hogy fűtésben, bizonyos esetekben a befújt levegő hőmérséklete nem éri el az eddig megszokottat. A visszajelzések alapján pontosan kivizsgáltuk, hogy milyen üzemállapotban tapasztalható a változás. Megállapítottuk, hogy 2-es és 3-as ventilátor fordulaton, amennyiben a kültéri hőmérséklet -2°C-nál és a beltéri hőmérséklet 16°C-nál magasabb, akkor mérhető alacsonyabb befújt levegő hőmérséklet.

Miután jeleztük az észrevételeinket a GREE gyárnak, a következő indoklást kaptuk: olyan kompresszor frekvencia korlátozást vezettek be a vezérlésben, melynek célja az energiahatékonyság növelése, továbbá szintén növekszik a készülék megbízhatósága, ugyanakkor csökken a kültéri zajszntje.

A beltéren mért zajszint minden ventilátor sebességben 1-2 dB(A) zajszinttel csendesebb lett, a fűtési jósági fok (SCOP) egy tizeddel nőtt, a működési tartomány tovább nőtt, amellett, hogy a működési jelleggörbe is tovább javult. A berendezés -20°C-on 18%-kal nagyobb teljesítményt képes leadni, mint az elődje. A tovább fejlesztett vezérlésnek köszönhetően ritkábban állhat fel olyan üzemállapot, mely a berendezés esetleges túlterheléséhez vezet (pl. E8 és H5 hibakódok).

Kereskedelmi szempontból fontos volt a fejlesztés és a hatékonyság növelése, mert az eddigi SCOP-val a régi nagy kültéri egységgel rendelkező modell nem felelt volna meg az ebben a hónapban induló „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázatnak, ezzel hátrányos helyzetbe hozva Partnereinket.

Ugyanakkor, számunkra nem volt ismert a tény, hogy a gyár a fejlesztés részeként olyan módon változtatta meg a vezérlés logikáját, hogy ez hatással van a kifújt levegő hőmérsékletére is, az ilyen mélységű információkat a gyár mérnökei gyártási titokként kezelik.

A piaci visszajelzések alapján, tájékoztattuk a GREE gyárat, hogy a magyarországi felhasználók az eddigi vezérlési logikát tartják megfelelőbbnek, kértük, hogy a korábbi vezérlési logikával gyártsák a Comfort X gépeket. Ennek eredményeképpen, az újonnan legyártott készülékek esetében finomítottak a szabályozáson, így a befújt levegő ismét a megszokott magas hőmérsékletű ezekben a készülékekben, közepes fordulatszámon is. Ezek a berendezések 2022 februártól lesznek elérhetők a raktárkészletünkről.

Azon letelepített berendezések esetében, ahol a végfelhasználó ragaszkodik a korábbi vezérlési logikához, rendelünk korábbi logikával ellátott kültéri vezérlőpaneleket is limitált mennyiségben, de ez a megoldás helyszíni szerelést igényel. További információért kérjük keresse kapcsolattartóját.

Továbbá a 2022 január után legyártott készülékekre a GREE gyár egy teljesen új műszaki megoldással jön ki: minden készüléket úgy gyártanak le, hogy a beltéri egységre csatlakozni lehessen Gree diagnosztikai eszközzel, amivel a kültéri vezérlőpanel szoftvere frissíthetővé válik.

Gree légkondicionálók 10 év jótállással 2022-ben is

Az év elején meghirdetett, Gree magasoldalfali légkondicionálókra érvényes 10 év kiterjesztett jótállás kampány folytatódik 2022-ben, mely továbbra is regisztrációhoz kötött. Részletes jótállási feltételeinkről az alábbi linken tájékozódhat: 10 év jótállás.

Klímaberendezés beépítése, cseréje állami támogatással

Miről szól a támogatás?

  • a lakás felújítására fordított költségeknek legfeljebb az 50%-át, amely azonban nem lehet több 3.000.000 Ft-nál, visszatéríti az Állam
  • ez az otthonfelújítási támogatás igénybe vehető 2021. január 1-jétől 2022. december 31-ig.
  • egyszeri támogatás 

Miben tudunk mi segíteni?

  • kiválasztjuk az ingatlan adottságainak legmegfelelőbb, környezetbarát, hosszú távon megbízható klímaberendezéseket
  • segítünk az igényelhető támogatás előzetes kalkulációjában
  • segítünk az áramszámlát is csökkenteni: szakembereink a H tarifa vagy GEO tarifa igényléséről, kialakításáról is részletes tájékoztatást tudnak nyújtani, és már a kezdeti tervezésben is segítünk
  • az általunk telepített klímák, hőszivattyúk mindegyikére ezen kívül 5 év garanciát vállalunk
Kicsit részletesebben a támogatásról: 

Kik vehetik igénybe:

  • A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő személy, mint igénylő igényelheti, vagy az azonos lakóhellyel rendelkező legalább egy gyermeket váró vagy nevelő házastársak vagy élettársak közösen. 
  • Az igénylő vagy együttes igénylés esetén legalább az egyikük rendelkezzen egy év társadalombiztosítási jogviszonnyal. 
  • Az igénylő, együttes igénylés esetén házastársa vagy élettársa sem rendelkezhet az állami adóhatóságnál nyilvántartott köztartozással. 

Egyéb fontos információk: 

  • Magyarország területén fekvő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás vagy lakóház fő rendeltetés szerinti jelleggel nyilvántartott ingatlanok, valamint tanya, vagy birtokközpont jogi jelleggel nyilvántartott ingatlan lakáscélú épületeinek (a továbbiakban: lakás) felújítására igényelhető a támogatás.
  • A Rendeletben meghatározott építési tevékenységekre vonatkozóan a kivitelezést végző vállalkozóval 2021. január 1-je után megkötött szerződéssel kell rendelkeznie az igénylőnek. 
  • Az igénylővel vagy házastársával/élettársával a felújítási munkák elvégzésére szerződött vállalkozó nem lehet sem az igénylőnek, együttes igénylés esetén pedig sem a házastársának vagy élettársának a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.) szerinti közeli hozzátartozója, illetve sem ők, sem a közeli hozzátartozóik nem rendelkezhetnek tulajdoni részesedéssel vagy nem tölthetnek be tisztséget ezen vállalkozásban. 
  • A felújítási munkákat 2021. január 1-je után kiállított és teljesített számlák másolatával kell igazolni. A számláknak vagy az igénylő, vagy együttes igénylés esetén házastársa/élettársa nevére és címére kell szólniuk. 
  • Olyan számla nem fogadható el a felújítási tevékenységek vállalkozási díját, illetve a felhasznált anyagköltségét illetően, amelyeket az igénylő a felújítással érintett lakás vonatkozásában a Falusi CSOK kapcsán már elszámolt vagy elszámolni kíván.  
  • Az igénylés feltétele, hogy az igénylő/együttes igénylők saját, vér szerinti vagy örökbefogadott gyermeket neveljenek háztartásukban, és valamennyien legalább egy éve a felújítással érintett lakásban rendelkezzenek lakóhellyel, amelyben az igénylő vagy igénylők, valamint velük együtt élő kiskorú gyermekeik együttes tulajdoni hányada érje el legalább az 50%-ot. Lakóhelynek a lakcímet igazoló hatósági igazolványon lakóhelyként feltüntetett cím fogadható el, a tartózkodási hely címén lévő lakás felújítására a támogatás nem vehető igénybe.

A kérelem benyújtható elektronikus vagy postai úton és személyesen (járványügyi előírások szerint)

Az elektronikusan kitölthető és a papír alapon benyújtható formanyomtatványok a Kincstár honlapján  elérhetőek.

(Forrás: Magyar Államkincstár )

További kérdés esetén szívesen segítünk! Keressen minket az alábbi elérhetőségek bármelyikén: Kapcsolat

Csatlakozz hozzánk - most Te is segítheted a Magyar Vöröskereszt munkáját!

2021.03.18.

A Z-Group Klímatechnika szakemberei segítették Madridi úti Hajléktalanszállónk működését

2020.07.09

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetének Madridi úti Hajléktalanszállóján a COVID-19 járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatban rengeteg felajánlást kaptunk, mely az ellátottjaink és a munkatársaink számára is elviselhetőbbé tette a nem megszokott, többlet feladatokkal járó működést.

Intézményünk számára a működésben fennakadásokat jelentő technikai problémák (csőtörés, elektromos eszközök meghibásodása) elhárítására már hosszú ideje szolgáltatási szerződéssel rendelkező piaci vállalkozásokkal működünk együtt. A Z-Group klímatechnika szakemberei már több alkalommal végeztek javításokat a legmagasabb fokú szakmai elvárásoknak megfelelően Intézményünk számára. Téve ezt felajánlásként, segítő szándékkal szervezetünk, de az általunk ellátásban részesülő hajléktalan emberek irányába is.

Köszönjük segítségüket és példaértékű hozzáállásukat! 👌👏😃

Scroll to Top
Scroll to Top